Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.

 
Wintersport reizen met huisdier
Waar moet je op letten bij wintersport met hond

HOME

Kampeervakanties

Vakantiehuis Nederland

Vakantiehuis buiten Nederland

Oud en nieuw knal en  vuurwerkvrij

 

 

Vakantie met hond

 
 

Reisbench.nl

Als u met uw huisdier gaat vliegen of met de boot gaat, heeft u een luchtvaart goedgekeurde IATA bench nodig.  
V
oor op reis met hond of kat zijn er ook compacte nylon benches en hondentassen.

Kofferstunter koffers en reistassen kopen voor een betaalbare prijs

 
 

Vakantie met poes

Regelgeving reizen met kleine dieren

Dit betreft het geval dat u gaat  reizen met kleine knaagdieren of een konijn, vissen, vogel of amfibie. Dan hebt u een gezondheidsverklaring nodig die u kunt halen bij de dierenarts. Voor de exacte informatie kunt u contact op nemen met de ambassade van het bestemmingsland.
 

 
 
 
 

Aanmelden voor linklijst

Wintersport met hond, poes of ander huisdier

Geweldig dat er ook mogelijkheden zijn om met je hond of poes op wintersport te gaan. Heerlijk skien, langlaufen of snowboarden met de hond veilig in de vakantiewoning. Of gewoon een mooie wandeling in de sneeuw. De meeste honden vinden sneeuw geweldig. En poezen hoeven niet naar buiten. Houd wel rekening met de regels die ter plaatse kunnen gelden.

Als je met de hond naar de wintersport gaat mag je deze bij veel accommodaties alleen laten. Zo kun je lekker skiŽn of langlaufen en is je hond gedurende die tijd goed onder dak.
Een vakantiehuis, appartement of chalet is geschikt voor een vakantie met hond. Omdat de eigen mand, slaapdeken of bench herkenbaar is, en er voor zorgt dat de hond snel gewend zal zijn.
Voor de huisdierliefhebber die tijdens de vakantie zijn hond, poes of ander huisdier niet thuis wil laten wordt de keuze van de reis soms beperkt. Toch zijn er ruim voldoende vakantiehuizen en appartementen waar je huisdier uitermate welkom is. Je hebt dan geen kosten voor een asiel, maar neemt gewoon gezellig je hond mee op skivakantie!

Op deze pagina staan een aantal van die mogelijke vakantieverblijven. Bij deze aanbieders zijn selecties op huisdier toegestaan mogelijk. Niet elke vakantie aanbieder geeft het duidelijk aan, goed kijken dus.

 

Speciale aanbiedingen

Aanbiedingen vakanties met hond
Centerparks heeft tegenwoordig een speciale pagina waar aanbiedingen voor
vakantiewaar de hond mee mag op worden getoond. Je mag maximaal twee huisdieren meenemen. De huisdieren moeten wel aangemeld zijn vooraf. Een korte Winterport is mogelijk bij Park Hochsauerland (Sauerland is bekend van wintersport stadjes als Winterberg)

Reizen huisdier toegestaan

Vakantiehuizen met selectie met huisdier toegestaan
 

Diervriendelijke vakantiewoningen en appartementen in de bergen
voor ski vakantie, langlauf vakantie.

Vakantiewoningen in Europa huisdier toegestaan
Interhome

Vakantiewoningen in wintersport gebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Ook mogelijkheden Exclusieve kortingen bij Interhome: skipassen en skispullen. Kijk voor de wintersportchalets ook bij Budget aanbiedingen en last minutes. Er wordt ook een asortiment extra Luxe vakantiewoningen aangeboden. Bij de woningen staat een button met een plaatje van een hond, wanneer huisdieren toegestaan zijn.  In de zoektool kun je makkelijk aangeven dat je op huisdieren toegestaan zoekt.

Bungalow.net wintersport vakantiehuizen

In de zijbalk hebt u de mogelijkheid een selectie aan te geven op huisdier toegestaan. Bij bungalow.net kunt u wintersport vakantiehuizen boeken in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en TsjechiŽ.  Of reis naar Noorwegen of Zweden. Boek hier uw vakantie voor de wintersport in een prettig vakantiehuis.

heerlijke
vakantiehuisjes

Hier een selectie Vakantiehuizen in wintersport gebieden in Duitsland, Frankrijk, TsjechiŽ en Polen waar het meenemen van een huisdier toegestaan is. Voor weekend, midweek, week of langer te boeken. Het zijn vakantiehuizen van een particuliere eigenaar of ze staan op een gerenommeerd vakantiepark. Het soort huizen zijn divers, van  eenvoudiger ingericht goedkopere huizen tot erg luxe villaīs. Ook huizen aangepast voor mindervaliden zijn hier te vinden.  Het is ook mogelijk om groepsaccommodaties hier te boeken. 

Belvilla wintersport chalet

Belvilla heeft vakantiehuizen in Europa in de bergen, waaronder wintersport vakantiewoningen.  Belvilla geeft in de selectiekolom de mogelijkheid om voor huisdieren toegestaan te kiezen. Belvilla heeft voor de winterport vakantiehuizen in  Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje, TsjechiŽ, Oostenrijk en Zwitserland.
Zowel kleine knusse cottages of ruimte voor groep of grote familie. Je kunt ook selecteren op woningen dicht bij de ski-piste.
U kunt ook overwinteren in warmere landen.

Belvilla Winterberg

Dicht bij huis gaan skiŽn, ga dan op Wintersport in Winterberg (Duitsland),  bijvoorbeeld voor een weekendje of midweek. Belvilla geeft in de selectiekolom de mogelijkheid om voor huisdieren toegestaan te kiezen.

Center Parcs

U vindt wintersport bij Center Parcs vakantieparken in Duitsland Park Hochsauerland. 
Er zijn diverse activiteiten voor alle leeftijden.  Geef aan of 1 of 2 huisdieren mee op vakantie gaan.

Happyhome U kunt bij de zoekfaciliteiten direct aangeven dat u met een huisdier op vakantie wilt. Happy Home is gespecialiseerd in de verhuur van vakantiehuizen in Europa. Voor wintersport kun je naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, TsjechiŽ, Frankrijk en ItaliŽ.  Happy Home verhuurt huizen voor 2 personen tot meer dan 40 personen. 
De klant huurt een vakantiehuis van een particuliere eigenaar, die trots is op zijn huis, land en culinaire tradities.
Chalet.nu vakantiehuizen bij de piste

Je kunt in het zoekvenster aangeven hoeveel kilometer het huis van de piste af mag liggen. Ook krijg je de mogelijkheid om aan te geven hoeveel huisdieren je mee wilt nemen. Geef aan 1, 2 of meer huisdieren. Chalet.nu zoekt u in een groot assortiment wintersport vakantiewoningen in heel Europa. Binnen het uitgebreide assortiment vindt u zelfs woningen in Finland of IJsland.

Chaletsplus skivakantie Oostenrijk

Luxe halets en appartementen in skigebieden in Oostenrijk, huisdier toegestaan.  Direct op de piste of vlak daarbij en voorzien van alle gemakken. De authentiek vakantiewoningen in het aanbod zijn privť bezit.  Bij de voorkeuren kunt u kiezen voor huisdier toegestaan.

Bungalowspecials

In de toelichtende tekst staat of huisdieren toegestaan zijn. In veel van de hier te vinden parken mag uw hond of poes mee. Er is geen mogelijkheid om hierop te selecteren. U kunt  hier vakantiehuizen vinden voor wekend of midweek Winterberg

Villaxl.com

Hier vind u luxe vakantiehuizen, fraaie villa's en gezellige chalets in onder andere Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, ItaliŽ. U kunt selecteren op huisdieren toegestaan. Ook veel woningen die geschikt zijn voor grote gezinnen. Je kunt aangeven of je 1, 2 of 3 huisdieren mee neemt op vakantie.

Wintertrex

Hondenvriendelijke accommodaties, waar de hond prima kan vertoeven - Ook wanneer je zelf op de pistes bent. Ook kun je samen wandelingen maken en kan de hond van de sneeuw genieten.

   
Waar moet je op letten bij wintersport met hond
  • Onderkoeling. Let op dat je hond niet te lang in de sneeuw blijft liggen uitrusten.

  • kortharige hond of hond met een dunne vacht.  Bescherming tegen de kou is belangrijk. een dekje en goede bescherming van de buik. Elke goede dierenwinkel kan adviseren.

  • sneeuw tussen de tenen bij honden kan bevriezen. Dat veroorzaakt pijn bij het lopen. Knip lang tussen de tenen weg kort. Dat geldt ook voor lang haar aan de achterkant van de poot.

  • Voetzolen insmeren.  Smeer de voetzolen van je hond in met vaseline. Neem ook een potje mee als je naar buiten gaat met de hond. Je kunt ook de voetzolen van je hond waxen. Hiervoor is een speciaal middel, vraag hiernaar bij je dierenarts.

  • Eten van sneeuw. Dat is niet goed voor een dier. Veel hiervan is niet goed voor de darmen. Vaak doet de hond dit als hij dorst heeft. Neem water mee voor de hond.

Regelgeving hond of kat op vakantie binnen en buiten de EU

Om met uw kat of hond te reizen binnen de Europese Unie bent u verplicht een dierenpaspoort voor uw huisdier mee te nemen.  Wanneer u die niet hebt kunt u die krijgen bij uw dierenarts. Daarnaast heeft uw hond of kat een chip nodig voor het reizen binnen de EU. Uw huisdieren moeten ingeŽnt zijn tegen hondsdolheid (rabiŽs).  Bij reizen naar Zweden, UK, Ierland of Malta, dan moet uw hond of kat tevens een aantal maanden voor vertrek een bloedtest doen. Deze kan de dierenarts afnemen. Verder moet het huisdier behandeld zijn tegen wormen, teken en vlooien. Houd ook rekening met de regels van de landen waar u doorheen reist.

Neemt u uw huisdier mee op reis buiten de EU, dan moet u een dierenpaspoort hebben, uw huisdier inenten tegen hondsdolheid en uw huisdier moet een chip hebben. Landen buiten de EU hebben verschillende eigen regels voor toelating van uw huisdier.  Informeer bij de ambassade van het land of eventueel langdurig verblijf in quarantaine vereist is.

Meer informatie over op vakantie gaan met dieren kunt krijgen bij de nVWA of bij de douane.

Chippen identificatie van uw huisdier

Om huisdieren te identificeren worden bij het dier horende gegevens worden opgeslagen. Daarmee kan u als eigenaar worden gevonden wanneer uw huidier weggelopen is. En bij de grens kan gecontroleerd worden dat er geen dieren illegaal geÔmporteerd worden. Bij vaccinaties kan gecontroleerd worden of het dierenpaspoort bij het betreffende dier hoort.
Het feitelijke chippen gebeurt met injectienaald  waarmee in een microchip onder de huid ingebracht wordt. Dit doet het dier nauwelijks pijn. Bij honden en katten gebeurt dit onder de huid, bij voorkeur ter hoogte van het linker schouderblad.  Het chippen wordt gedaan door de dierenarts.

Cookie en privacybeleid Vakantie met huisdier is onderdeel van  www.allerbest.nl