Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.

 
HOME vakantie mett huisdier

Kampeervakanties Texel

Vakantiehuis  op Texel

 

 

Vakantie met hond

 

Dierenartsen Texel

Dierenarts in De Koog
Dierenarts S.C.H. Veltmeijer
Pontweg 236,
1796 MG De Koog
Telefoon: 06 22519594

Dierenarts in Den Burg
Keesomlaan 11
1791 DA Den Burg
Tel: 0222-312527
Fax: 0222-322062
Email: daptexel@dierenartsentexel.nl
Open Ma – Vr. 8.00 tot 18.00 uur.
Behandeling op afspraak.
Spoedgevallen 24 uur per dag bereikbaar

 
 

Reisbench.nl

Als u met uw huisdier gaat vliegen of met de boot gaat, heeft u een luchtvaart goedgekeurde IATA bench nodig.  
V
oor op reis met hond of kat zijn er ook compacte nylon benches en hondentassen.

 
 

 

 
 
 
 
FWintersport met hond
Linkpartners
Aanmelden voor linklijst

 

 
Kofferstunter koffers en reistassen kopen voor een betaalbare prijs
 
 

Prima naar Texel met hond op vakantie

Ga heerlijk Texel ontdekken met uw hond. Texel is een geweldige vakantiebestemming voor hondenbezitters. U hond kan prima mee op vakantie. Heel veel accommodaties staat huisdieren toe en ook in veel strandpaviljoens en  restaurants en strandpaviljoens is de hond welkom.

Met hond er op uit Texel ontdekken

Wat is er leuker om tijdens de vakantie met uw hond over het strand, door de duinen of in het bos te wandelen? Voor de huisdierliefhebber die zijn hond niet thuis wil laten is Texel een prima keuze. Texel heeft een ruim aanbod vrijstaande vakantiehuizen en villa's waar ook uw hond van harte welkom is. Wel dient u vooraf aan te geven dat u een huisdier meeneemt (zie hieronder).

De bossen waar uw hond los mag lopen

In principe mag uw hond overal in het Krimbos en in het Texelse dennenbos los lopen. U kunt dus heerlijk langs bospaatjes struinen met de hond.  Alleen in de gebieden waar vee loopt, moet de hond wel even aangelijnd zijn.

Op deze pagina staan een aantal hondvriendelijke accommodaties en vakantieverblijven. Bij deze aanbieders zijn selecties op huisdier toegestaan mogelijk. Niet elke vakantie aanbieder geeft het duidelijk aan, goed kijken dus. .

Teso - Veerdienst Texel - Den Helder, hond mee op vakantie

Je huisdier mag gratis mee. Tijdens de overtocht dient u uw huisdier aangelijnd te houden. Het is toegestaan om het huisdier tijdens de overtocht (onbeheerd) in de auto te laten, mits het huisdier niet uit de auto kan springen of overlast veroorzaakt voor andere passagier. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten.   Voor de reis betaal je een retour en per voertuig

Neem een dierenpaspoort voor uw huisdier mee.  Wanneer u die niet hebt kunt u die krijgen bij uw dierenarts.

 

Kampeervakanties op campings met huisdier

Vacanceselect  - chalet comfort met Hond

Via Vacanceselect kun je accomodaties op Kustpark Texel boeken,  met diverse  accommodaties waar uw huisdier welkom is. Op texel worden in diverse restaurants, en op de stranden en honden toegelaten. Kies bij het overzicht en bij boeken aan wat voor wensen de stacaravan of het chalet aan moet voldoen. Bij het boeken kun je aangeven of je 1 of 2 honden meeneemt. Ook zeer geschikt voor gezinsvakanties.
Kustpark Texel is een mooi vakantiepark nabij de badplaats De Koog, met een subtropisch zwemparadijs. Ook zijn er diverse sport- en ontspanningsfaciliteiten waaronder een tennisbaan en twee Restaurants.  Voor de kinderen is er  een speeltuin, en tijdens de vakantie periode een Animatieprogramma en Sportprogramma. Dit vakantiepark is gelegen bij de plaats De Koog

Reizen huisdier toegestaan

Vakantiehuizen met selectie met huisdier toegestaan

 

Zowel diervriendelijke vakantiewoningen en appartementen voor zomer- als winter.

Vakantiehuizen op Texel

Hond ook in de horeca toegestaan Roompot geeft een selectie van zeer huisdiervriendelijke vakantieparken in Texel, en keuze uit verschillende vakantieparken. Je kunt verblijven met je hond in een huisje, chalet of caravan.  Honden zijn hier ook toegestaan in de restaurants en andere horeca. Ga je uit of uit eten dan kan je hond dus gezellig mee. Hondenvoer is te koop In de supermarkt van het park. Rondom de meeste parken mag de hond los lopen. De parken zijn gelegen in de Natuur, meestal in de omgeving van bossen. Aantal honden dat mee gaat zijn te boeken op het boekingsformulier.
Belvilla vakantiewoningen Belvilla biedt ook vakantiehuizen in Texel aan en en heeft de mogelijkheid om voor één. twee of drie huisdieren toegestaan te kiezen. Belvilla heeft veel vakantiehuizen. Huur een woning voor korte of langere tijd. Voor  zomervakantie of winter. Zowel kleine knusse cottages, bungalows, chalets of ruimte voor groep of grote familie.
Interhome Interhome biedt vakantiehuizen en vakantieverblijven in onder andere de Nederlandse provincies aan. In hun zoektool kun je makkelijk onder de knop Overige criteria aangeven dat je vakantieverblijven zoekt waar honden toegestaan zijn.
De Krim Texel

In een aantal bungalows op Vakantiepark De Krim is uw huisdier van harte welkom. Vakantiepark De Krim heeft bungalows, vakantiehuizen en familievilla's en chalets. Op het park vindt u restaurants, een zwembad en een supermarkt.

Aanzee vakantiehuizen

Bij aanzee vakantiehuizen en woonboten kunt u kiezen voor selectie huisdieren toegestaan met selectie Texel. Aan Zee biedt vakantiehuizen en  landhuizen aan van particulieren in Nederland.  Boek hier een vakantiehuis voor een weekendje, week of zomervakantie.  Maak hier selecties op bekende badplaatsen. Of kies voor de waddeneilanden zoals Texel Ook kunt u kiezen voor een vakantie op een vakantieschip. Ook gezellig voor weekendjes, pasen, kerst, of oud en nieuw.

heerlijke
vakantiehuisjes
Biedt ook vakantiehuizen aan op de waddeneilanden, waaronder Texel De Koog en Den Burg. waar makkelijk de keuze voor huisdier toegestaan is te maken. Voor weekend, midweek, week of langer te boeken. Deze huizen  zijn van een particuliere eigenaar of vakantiepark. Met bestemmingen aan zee of in het bos. De prijsklassen en soort huizen zijn divers. Hier vind je ook huizen aangepast voor mindervaliden.
Bungalow specials Bungalows in landelijke of bosrijke omgeving waarbij je je huisdieren mee op vakantie kunt nemen. Bij  deze bungalowparken kunt u hond of poes meenemen zodat je viervoeter niet alleen achterblijft. 
Oostappen Vakantieparken Oostappen heeft 12  verschillende vakantieparken die liggen in mooie natuurgebieden in Nederland en België: Je kunt hier onder andere vakantiehuizen of chalets boeken. Huisdieren zijn toegestaan, maximaal twee. U betaalt wel een bedrag voor uw viervoeter.

Parkeren op Texel? Koop E-vignet digitale parkeerkaart

In alle dorpen en strandslagen op Texel is er betaald parkeren. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur. Met een Texel E-vignet kunt u onbezorgd parkeren op heel Texel. Het Texel e-vignet is een digitale parkeerkaart. U kunt het Texel e-vignet online kopen of aan de parkeerautomaat.

Tarieven
Een Texel e-vignet kost € 7,50 per dag of € 15,- per week. De weekkaart is 8 dagen geldig.
U kunt ook een Texel e-vignet 2018 kopen voor de periode van 1 december 2017 tot 1 februari 2019 voor € 20,-.

E-vignet aanschaffen

Hoe werkt het?
De parkeerwachters scannen uw kenteken en controleren of u een geldig Texel e-vignet heeft aangeschaft. Op een beperkt aantal locaties binnen de dorpskernen (zie kaartje) is de parkeertijd maximaal 2 uur. Hier gebruikt u de blauwe parkeerschijf.

Betalen per uur
U kunt ook per uur (€ 2,50) betalen bij de automaat met uw bankpas of creditcard.
Betalen met muntgeld is niet mogelijk.

Openbaar vervoer naar Texel

Als u met het openbaar vervoer naar Texel wilt komen, reis dan met de trein tot aan Den Helder. Vanaf het NS-station in Den Helder vertrekt om 12 minuten over het hele uur een bus van Connexxion (lijn 33) naar de Veerhaven. De lijndienst rijdt alleen reguliere afvaarten. Op Texel staat een Texelhopperbus* (lijn 28) klaar. Deze brengt u via Den Burg naar De Koog. Uw  OV-chipkaart is niet geldig op deze lijn. Kaartjes voor de Texelhopper lijn 28 kunt u kopen in de bus. Naar alle andere bestemmingen op Texel kunt u gebruikmaken van de kleine Texelhopperbussen. Deze rijden tussen de 130 haltepalen. De kleine busjes moet u minimaal een uur voor vertrek van het busje reserveren. Dit kan via de telefoon 0222-784 000 of via deze website. Kijk voor meer informatie en tarieven op de website.

Chippen identificatie van uw huisdier

Om huisdieren te identificeren worden bij het dier horende gegevens worden opgeslagen. Daarmee kan u als eigenaar worden gevonden wanneer uw huidier weggelopen is. En bij de grens kan gecontroleerd worden dat er geen dieren illegaal geïmporteerd worden. Bij vaccinaties kan gecontroleerd worden of het dierenpaspoort bij het betreffende dier hoort.
Het feitelijke chippen gebeurt met injectienaald  waarmee in een microchip onder de huid ingebracht wordt. Dit doet het dier nauwelijks pijn. Bij honden en katten gebeurt dit onder de huid, bij voorkeur ter hoogte van het linker schouderblad.  Het chippen wordt gedaan door de dierenarts.

  Cookie en privacybeleid Vakantie met huisdier is onderdeel van  www.allerbest.nl Aanmelden voor linklijst