Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.

HOME vakantie met huisdier

Oud en nieuw knal en vuurwerkvrij

Vakantiehuizen Nederland

Vakantiehuizen in Europa

Wintersport met hond
 

 

Vakantie met hond

 
Reisbench.nl

Als u met uw huisdier gaat vliegen of met de boot gaat, heeft u een luchtvaart goedgekeurde IATA bench nodig.  
V
oor op reis met hond of kat zijn er ook compacte nylon benches en hondentassen.

 
 

Reisbench.nl

Als u met uw huisdier gaat vliegen of met de boot gaat, heeft u een luchtvaart goedgekeurde IATA bench nodig.  
V
oor op reis met hond of kat zijn er ook compacte nylon benches en hondentassen.

 
 
Vakantiehuis Nederland
Alle mogelijkheden om vakantiewoningen in Nederland
 te vinden
 

 

Vakantie met poes

Regelgeving reizen met kleine dieren

Dit betreft het geval dat u gaat  reizen met kleine knaagdieren of een konijn, vissen, vogel of amfibie. Dan hebt u een gezondheidsverklaring nodig die u kunt halen bij de dierenarts. Voor de exacte informatie kunt u contact op nemen met de ambassade van het bestemmingsland.
 

 
 
 
 
Naar Texel met huisdier
FWintersport met hond
Linkpartners
Aanmelden voor linklijst
 

 

 
Kofferstunter koffers en reistassen kopen voor een betaalbare prijs
 
 
 

Oud en Nieuw, kerstmis,
met hond op vakantie / vakantiehuisje

Ga heerlijk oud en nieuw en kerstmis elders vieren. Mooi is dat je tegenwoordig je honden mee kunt nemen naar diverse bestemmingen. Er bestaan geweldige vakantiebestemming voor hondenbezitters zoals bijvoorbeeld Zeeland of Texel. U hond kan dan prima mee op vakantie. Heel veel accommodaties staat huisdieren toe en ook in veel strandpaviljoens en  restaurants en strandpaviljoens is de hond welkom. Sommige vakantieparken garanderen volledig vuurwerkvrij te zijn. Anderen organiseren het vuurwerk op een centrale plek, zodat je zo weinig mogelijk hinder er van ondervindt.

Vakantie : Huisdier toegestaan

Er zijn veel mogelijkheden waar huisdieren toegestaan zijn. Niet altijd kunnen vakantieparken in staan volledig vuurwerkvrij te zijn bij oud en nieuw. Vaak is het op het vakantiepark verboden om vuurwerk af te steken, maar kan dit nog wel gebeuren in de omgeving.

Centraal geregeld vuurwerk met oud en nieuw

Wat vaak gebeurt is dat een vakantiepark een centraal geregeld vuurwerk heeft. Dat kan door het park zelf georganiseerd zijn. Of er wordt door het park een plek aangewezen waar men vuurwerk mag afsteken. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld op de parkeerplaats buiten het park.
Je kunt altijd met de parkbeheerder of reisorganisator overleggen. Zorg dan dat jouw vakantiehuis niet in de omgeving is van de centrale plek. Normaal gesproken zal de parkbeheerder daar al rekening mee houden.

Parkbeheerders hebben elk jaar te maken met oud en nieuw en huisdieren. De maatregelen kunnen per park verschillen. 

 
vuurwerkvrij / knalvrij oud en nieuw vakantie
Landal vuurwerkvrije parken

 

Vuurwerkvrije parken zijn zeer geschikt om te verblijven met huisdieren of kleine kinderen. Landal GreenParks heeft vakantieparken waarbij tijdens de feestdagen (oud en nieuw) vuurwerk afsteken niet toegestaan is. Je mag wel de geluidsloze sterretjes afsteken. Hoewel minder gevaarlijk blijft het "vuur" dus heet, en daarom ook hier mee oppassen bij mensen en dieren. Bent u geen liefhebber van vuurwerk?  Het betreft de vakantieparken :
Landal Miggelenberg - midden in het bos, aan de voet van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met 4, 6, 8, 10, 12 en 18 persoons bungalows.
Landal Hunerwold State, Drenthe, grenzend aan Nationaal Park Het Drents-Friese Wold. Met 4, 6 persoons bungalows.
Landal Orveltermarke, Drenthe nabij museumdorp Orvelte 4, 6, 8, 10, 12 en 24 persoons bungalows.
Landal Duc de Brabant - Het Land van de Hilver, in het zuiden van Noord-Brabant 2, 4, 6, persoons bungalows.
Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad -
Aan de kust van van Zeeuws-Vlaanderen,
4, 6, 8, 10, 12 en 22 persoons bungalows.

Feestdagen reizen huisdier toegestaan

Vakantiehuizen met selectie met huisdier toegestaan

 

Zowel diervriendelijke vakantiewoningen en appartementen voor zomer- als wintersportvakantie. Aan het strand, in de bergen of in de stad. Vind wat u wenst.

Vakantiehuizen in Nederland

Hond ook in de horeca toegestaan Roompot geeft een selectie van zeer huisdiervriendelijke vakantieparken in Nederland. Honden zijn hier ook toegestaan in de restaurants en andere horeca.
Ga je uit of uit eten dan kan je hond dus gezellig mee. Hondenvoer is te koop In de supermarkt van het park. Rondom de meeste parken mag de hond los lopen. De parken zijn gelegen in de Natuur, meestal in de omgeving van bossen.
Interhome Interhome biedt vakantiehuizen en vakantieverblijven in onder andere de Nederlandse provincies aan. In hun zoektool kun je makkelijk onder de knop Overige criteria aangeven dat je vakantieverblijven zoekt waar honden toegestaan zijn.
De Krim Texel

In een aantal bungalows op Vakantiepark De Krim is uw huisdier van harte welkom. Vakantiepark De Krim heeft bungalows, vakantiehuizen en familievilla's en chalets. Op het park vindt u restaurants, een zwembad en een supermarkt.

Aanzee vakantiehuizen

Bij aanzee vakantiehuizen Nederland kunt u kiezen voor selectie huisdieren toegestaan. Aan Zee biedt vakantiehuizen en  landhuizen aan van particulieren in Nederland. U kunt veel vakantiewoningen vinden aan de kust in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Boek hier een vakantiehuis voor een weekendje, week of zomervakantie.  Maak hier selecties op een Nederlandse provincie. Maar ook op bekende badplaatsen als Bergen, Egmond, Schoor, Callantsoog, Noordwijk aan Zee, Zandvoort. Of kies voor de waddeneilanden, Texel, Vlieland of het IJsselmeer Ook kunt u kiezen voor een vakantie op een vakantieschip.

Landal

vuurwerkvrije parken voor oud en nieuw

Op bijna alle parken zijn maximaal 1 of 2 huisdieren toegestaan. Sommige parken hebben daarnaast  hondenaccommodaties die speciaal zijn ontworpen voor een vakantie met uw hond.
Oud en nieuw kun je met je hond vieren op ťťn van de vuurwerkvrije parken.
Vakantiehuizen in Nederland, Duitsland, BelgiŽ, TsjechiŽ, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije, Engeland, Schotland

 Vakantiehuis op vakantiepark Witterzomer

Op vakantiepark Witterzomer gelegen in de Drentse bossen kunt u vakantiehuisjes, huren. Er zijn ook  groepsaccommodaties voor grotere groepen.
U geniet van bossen met vennetjes en heidevelden. In een aantal accommodaties is het toegestaan om een hond (maximaal 2) mee te nemen.

Center Parcs Center Parcs heeft vakantieparken in Zeeland, Limburg, Brabant, Noord-Holland en Drenthe. Verblijf in een hotel, cottage, boomhuis of woonboot. Er zijn activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. U kunt er zwemmen in een subtropisch zwemparadijs,, raften, Beach volleybal spelen en nog veel meer. Maar ook genieten van een sauna, of naar het Beauty Center gaan. of genieten van watersport. Verblijven en wandelen in de Natuur. De parken liggen vaak aan een meer of bij zee. U kunt bij de selectie van accommodaties aangeven of u 1 of 2 huidieren meeneemt.
Ardoer

Ardoer heeft zwerfhutten, vakantiehuizen en woonboten in de provincies  Noord-Holland, Zeeland, Overijssel, Limburg, Noord-Brabant, Drenthe, en Gelderland. A
Je huisdier is op verschillende Ardoer hondvriendelijke vakantieparken welkom.
Er zijn parken met accommodaties voor mindervaliden, aan zee en met zwembad, of in het bos. Ook gezellig voor weekendjes, pasen, kerst, of oud en nieuw.

heerlijke
vakantiehuisjes
Biedt ook vakantiehuizen aan in Nederland, waar makkelijk de keuze voor huisdier toegestaan is te maken. Voor weekend, midweek, week of langer te boeken. Deze huizen  zijn van een particuliere eigenaar of vakantiepark. Met bestemmingen aan zee of in het bos. De prijsklassen en soort huizen zijn divers. Hier vind je ook huizen aangepast voor mindervaliden.
Bungalow specials Bungalows in landelijke of bosrijke omgeving waarbij je je huisdieren mee op vakantie kunt nemen. Bij  deze bungalowparken kunt u hond of poes meenemen zodat je viervoeter niet alleen achterblijft. 
Holidaysuites

De mooiste Vakantieverblijven aan de Belgische kust (De Panne, Blankenberg, Westende, De Haan) en aan de Noord-Franse Opaalkust (Bray-Dunes, Oye plage, Equihen-Hardelot). Daarnaast vakantie bestemmingen in hart van Belgisch Limburg. Dit zijn Vakantie-appartementen en villaís voor 2 tot 8 personen. In Blankenberge, Equihen en Bray-dunes bieden de verblijven zeezicht.
Behalve in de residentie in De Panne, zijn uw huisdieren (max. 2 per vakantieverblijf) toegelaten voor 10Ä per huisdier per nacht.

Staphorster huisje op de Vossenburcht Op deze camping kunt u een staphorsterhuisje huren, en de hond mag mee.
De camping ligt in busrijke omgeving in IJhorst in het Idyllische Reestdal Overijssel.
Honden zijn, mits aangelijnd toegestaan. Er is een aparte honden-uitlaatplaats.
Er een verwarmd buitenzwembad, speeltuin en recreatieprogramma.
Oostappen Vakantieparken Oostappen heeft 12  verschillende vakantieparken die liggen in mooie natuurgebieden in Nederland en BelgiŽ: Je kunt hier onder andere vakantiehuizen of chalets boeken. Huisdieren zijn toegestaan, maximaal twee. U betaalt wel een bedrag voor uw viervoeter.
Eurorelais

Hier vindt u vakantiewoningen waar u op vakantie kunt met uw huisdier in de provincies Limburg Noord Brabant, Zeeland, Noord Holland, Zuid Holland, Friesland, Drenthe en Gelderland. Het aanbod van Euro Relais varieert van landhuizen tot boerderijen, molens, van villa's tot chalets.

Vakantiewoningen in Europa huisdier toegestaan

Belvilla vakantiewoningen

Belvilla met vakantiehuizen in Europa geeft in de selectiekolom de mogelijkheid om voor huisdieren toegestaan te kiezen. Belvilla heeft veel vakantiehuizen in  Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje en Groot-BrittanniŽ. Maar u kunt er ook terecht voor vakantiewoningen in Turkije, Portugal, Griekenland, TsjechiŽ, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Denemarken. Huur een woning voor korte of langere tijd. Voor  zomervakantie of wintersport. Aan de kust, het binnenland of in de bergen. Zowel kleine knusse cottages of ruimte voor groep of grote familie.
U kunt ook overwinteren in warmere landen.

Bungalow specials Bungalows in natuurlijke of bosrijke omgeving waarbij je je huisdieren mee op vakantie kunt nemen. Bij  deze bungalowparken kunt u bijvoorbeeld je hond meenemen zodat je viervoeter ook vakantie heeft. Genieten van heerlijke wandeltochten en fietstochten. En het gemak hebben van de faciliteiten in de buurt.
Bungalows in Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk.
heerlijke
vakantiehuisjes
Vakantiehuizen in europa, waar makkelijk de keuze voor huisdier toegestaan is te maken. Voor weekend, midweek, week of langer te boeken. Het zijn vakantiehuizen van een particuliere eigenaar of ze staan op een gerenommeerd vakantiepark. Op diverse plaatsen, zoals aan zee of in het bos. Ook het soort huizen zijn divers, van  eenvoudiger ingericht goedkopere huizen tot erg luxe villaīs. Ook huizen aangepast voor mindervaliden zijn hier te vinden.
Bungalow.net vakantiehuizen

In de zijbalk hebt u de mogelijkheid een selectie aan te geven op huisdier toegestaan. Bij bungalow.net kunt u vakantiehuizen boeken door heel Europa en Turkije. Kies voor de afwisseling bijvoorbeeld eens voor een bestemming als Malta, Bulgarije of Cyprus. Of reis naar Noorwegen of Zweden. Boek hier ook uw vakantie voor de wintersport. U kunt hier ook selecties maken op thema, bijvoorbeeld : op een eiland, Aan het strand, In de bergen, Wintersport, Aan het water, Golf.

Center Parcs

U vindt Center Parcs vakantieparken in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk of Duitsland. 
Er zijn diverse activiteiten voor alle leeftijden. U kunt er zwemmen en watersporten, fietstochten maken, golf spelen, paardrijden, tennissen, boogschieten, bowlen  en nog veel meer.  Geef aan of 1 of 2 huisdieren mee op vakantie gaan.

Happyhome U kunt bij de zoekfaciliteiten direct aangeven dat u met een huisdier op vakantie wilt. Happy Home is gespecialiseerd in de verhuur van vakantiehuizen in Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, KroatiŽ, TsjechiŽ, Frankrijk, ItaliŽ en Spanje.  Happy Home verhuurt huizen voor 2 personen tot meer dan 40 personen.  Op vakantie gaan in een vakantiehuis van Happy Home betekent kennismaken met de cultuur van uw vakantieland. De klant huurt een vakantiehuis van een particuliere eigenaar, die trots is op zijn land en culinaire tradities. De huizen liggen vaak midden in de vrije natuur.
Chalet.nu

In het zoekvenster krijgt u de mogelijkheid om huisdier toegestaan aan te geven. Bij  U kunt zelfs selecties aangeven voor 1, 2 of meer huisdieren. Chalet.nu zoekt u in een groot assortiment vakantiewoningen in heel Europa. binnen het uitgebreide assortiment vindt u zelfs woningen in Finland of IJsland.

Chaletsplus skivakantie Oostenrijk

Luxe halets en appartementen in skigebieden in Oostenrijk. Direct op de piste of vlak daarbij en voorzien van alle gemakken. De authentiek vakantiewoningen in het aanbod zijn privť bezit.  Bij de voorkeuren kunt u kiezen voor huisdier toegestaan.

Villaxl.com

Hier vindt u luxe vakantiehuizen, fraaie villa's en gezellige chalets in de belangrijkste vakantielanden van Europa. Je kunt aangeven of je 1, 2 of 3 huisdieren mee neemt op vakantie.  Kijk hier voor vakantiewoningen in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje, Griekenland, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, KroatiŽ en Duitsland. Ook veel woningen die geschikt zijn voor grote gezinnen.

Bungalowspecials

In de toelichtende tekst staat aangegeven of huisdieren toegestaan zijn. In veel van de hier te vinden parken mag uw hond of poes mee. Er is geen mogelijkheid om hierop te selecteren. U vind hier vakantiehuizen op vakantieparken in Nederland, Duitsland, BelgiŽ en Luxemburg.

Interhome

Vakantiewoningen in Europa, Zuid Afrika en Noord Amerika. Bij de woningen staat een button met een plaatje van een hond, wanneer huisdieren toegestaan zijn.  In de zoektool kun je makkelijk aangeven dat je op huisdieren toegestaan zoekt.

Vakantiepark  MŲlke in Overijssel

Vakantiepark in Twente aan het riviertje de Regge. Hier kunt u chalets, bungalows en stacaravans huren. Ook kunt u hier fiets- en wandelarrangementen boeken. Er is een binnenspeeltuin, overdekt zwembad, restaurant & bowlingbanen en een eigen rondvaartboot en fluisterbootje. U kunt er kanoīs huren. Uw huisdier is welkom.
Er zijn aangepaste bungalows voor mindervaliden. Uw huisdier is welkom.

Vakantiehuizen in Frankrijk

Huisdier vriendelijke vakantiehuizen in Frankrijk .Vakantiehuizen-Frankrijk.nl geeft een overzicht van vakantiehuizen en vakantieparken in Frankrijk, vanaf 204,-/week.

Eurorelais

Hier vindt u vakantiewoningen waar u op vakantie kunt met uw huisdier in alle landen in Europa en de Verenigde Staten. Het aanbod van varieert van landhuizen tot boerderijen, van villa's tot chalets en andere soorten woningen.

Regelgeving hond of kat op vakantie binnen en buiten de EU

Om met uw kat of hond te reizen binnen de Europese Unie bent u verplicht een dierenpaspoort voor uw huisdier mee te nemen.  Wanneer u die niet hebt kunt u die krijgen bij uw dierenarts. Daarnaast heeft uw hond of kat een chip nodig voor het reizen binnen de EU. Uw huisdieren moeten ingeŽnt zijn tegen hondsdolheid (rabiŽs).  Bij reizen naar Zweden, UK, Ierland of Malta, dan moet uw hond of kat tevens een aantal maanden voor vertrek een bloedtest doen. Deze kan de dierenarts afnemen. Verder moet het huisdier behandeld zijn tegen wormen, teken en vlooien. Houd ook rekening met de regels van de landen waar u doorheen reist.

Neemt u uw huisdier mee op reis buiten de EU, dan moet u een dierenpaspoort hebben, uw huisdier inenten tegen hondsdolheid en uw huisdier moet een chip hebben. Landen buiten de EU hebben verschillende eigen regels voor toelating van uw huisdier.  Informeer bij de ambassade van het land of eventueel langdurig verblijf in quarantaine vereist is.

Meer informatie over op vakantie gaan met dieren kunt krijgen bij de nVWA of bij de douane.

Chippen identificatie van uw huisdier

Om huisdieren te identificeren worden bij het dier horende gegevens worden opgeslagen. Daarmee kan u als eigenaar worden gevonden wanneer uw huidier weggelopen is. En bij de grens kan gecontroleerd worden dat er geen dieren illegaal geÔmporteerd worden. Bij vaccinaties kan gecontroleerd worden of het dierenpaspoort bij het betreffende dier hoort.
Het feitelijke chippen gebeurt met injectienaald  waarmee in een microchip onder de huid ingebracht wordt. Dit doet het dier nauwelijks pijn. Bij honden en katten gebeurt dit onder de huid, bij voorkeur ter hoogte van het linker schouderblad.  Het chippen wordt gedaan door de dierenarts.

  Cookie en privacybeleid Vakantie met huisdier is onderdeel van  www.allerbest.nl Aanmelden voor linklijst